FAQ

Nedan hittar du ett urval av vanliga frågor och information som är bra att veta när det gäller tandblekning hemma från Dentasy.

Vad är tandblekning?

Den gel som du applicerar i tandskenorna bleker missfärgningar på dina tänder utan att skada tänderna. Du får vitare tänder snabbt, säkert och enkelt med våra produkter.

Vad orsakar missfärgningar på tänderna?

Det finns många anledningar till att våra tänder blir missfärgade. De vanligaste orsakerna är konsumtion av mat, kaffe, te, vin(framförallt rödvin), läsk, rökning och snusning. Beroende på vad ens vanor är så missfärgas tänderna olika mycket men allas tänder blir mer missfärgade ju mer tid som går.

Är det farligt?

Nej. Vår tandblekning är peroxidfri och är därför inte farlig eller skapar irritation på ditt tandkött/dina tänder eller mun. Sedan november 2012 så är det förbjudet att sälja tandblekning för hemmabruk som inte är peroxidfri. Våra produkter följer också de hälso-rekommendationer som finns. Flera tusen kunder är nöjda med våra produkter – testa dem du med!

Skadar det emaljen?

Nej, våra produkter skadar inte din emalj på tänderna.

Finns det några biverkningar?

Det som kan upplevas är en väldigt liten bedövande känsla som varar i ca 10 minuter efter behandlingen, detta är fullt normalt och absolut inget som är farligt. Utöver det så finns det inga kända biverkningar.

Får jag vitare tänder?

Ja. Resultatet varierar från person till person. Varje behandling du gör med tandblekning från Dentasy gör dina tänder vitare. Upprepa behandlingen tills du är nöjd med resultatet.

Riskerar jag att få onaturligt vita tänder?

Du kommer att se en gradvis nyansskillnad efter varje behandling, så du riskerar inte att få onaturligt vita tänder.

Hur länge varar resultatet?

En tandblekning varar normalt i flera år och dina tänder kommer alltid vara vitare än innan blekningen. Tänder blir alltid missfärgade med tiden. Det går olika snabbt beroende på många faktorer. De vanligaste orsakerna är konsumtion av mat, kaffe, te, vin, läsk, rökning och snusning.  

Vad är skillnaden mellan tandblekning hemma och tandblekning hos tandläkaren?

Förutom priset (399kr mot ca 3000kr) så är den stora skillnaden gelen som används. Tandläkaren använder oftast en gel som innehåller hög koncentrat av peroxid vilket kräver en undersökning av din mun. Produkter med hög koncentrat av peroxid är farligt mot tandköttet och gommen, därför är det numera endast tillåtet av tandläkare att använda denna typen av produkter. 

Får jag äta efter behandlingen?

Vi rekommenderar dig att undvika mat eller dryck förutom vanligt vatten i ca 4 timmar efter behandlingen. Om du behöver äta eller dricka något så håll dig borta från färgstark mat och dryck under denna tiden. Produkterna fortsätter nämligen att verka under denna tid. Överlag så rekommenderar vi dig att vara försiktig med produkter som är kända för att missfärga dina tänder. 

Har du någon fråga som vi inte besvarar här?

Vänligen kontakta oss så svarar vi så fort som möjligt.